De Groene Linde en Mulcon vestigen op De Boekelermeer

Bedrijventerrein De Boekelermeer krijgt twee nieuwe bedrijven: De Groene Linde en Mulcon. In december 2021 tekenden zij de koopovereenkomst. Daarmee vestigen twee bedrijven uit de regio zich op het bedrijventerrein in Heiloo. Beide bedrijven zullen binnen anderhalf jaar nog verhuizen naar De Boekelermeer.

De Groene Linde

De Groene Linde is al gevestigd in Heiloo, aan de Droogmakerij. De leverancier en producent van etherische oliën kende een flinke groei in de afgelopen jaren. Waardoor ze in hun huidige pand ‘uit het jasje’ zijn gegroeid. 

Op De Boekelermeer vindt het familiebedrijf hun nieuwe plek. Ton Leeuwrik van de Groene Linde: “We vinden het geweldig om een eigen kavel te hebben. We kunnen een pand bouwen dat past bij ons, met een eigen sfeer. Het bedrijventerrein past ook goed bij ons: veel natuur, duurzaam en landelijk.”

Er is veel aandacht voor het ontwerp van het pand, ontworpen door KDRA Architecten. Ton: we gebruiken natuurlijke producten. Het wordt een stalen hal met grote ramen, we gebruiken veel resthout. In de buitenruimte plaatsen we veel natuurlijk groen en leilindes. En een mooie tuin. Daarnaast maken we het gebouw toekomstbestendig, met onder andere zonnepanelen en warmteterugwinning. Een pand waar we ons thuis voelen.”

Mulcon

Mulcon levert constructies, machines, onderhoud en aanpassing aan industriële installaties. In de voeding, energie, recycling en proces-industrie. Eerst gevestigd in Beverwijk, maar binnenkort op De Boekelermeer. Ron Tiekstra van Mulcon: ”in Beverwijk hebben we een huurpand. Dat willen we niet meer. Op De Boekelermeer krijgen we ons eigen pand, dat vinden we belangrijk.”

De Boekelermeer is ruim opgezet. Dat past bij de toekomst van Mulcon. Ron: “We houden rekening met een kleine uitbreiding van het bedrijf. En we willen vooral ook zorgdragen voor continuïteit.”

Bedrijventerrein De Boekelermeer

Het bedrijventerrein De Boekelermeer is groen en ruimtelijk. Hoogwaardige panden, wandelpaden en veel natuurlijk groen maken het een uitstekende locatie om te ondernemen, werken en verblijven.