Het werkt uitstekend in De Boekelermeer

Bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar en Heiloo is een uitstekende locatie om te ondernemen, werken en verblijven, met hoogwaardige panden, wandelpaden, veel ruimte en natuurlijk groen. Met kavels van 1.000 m² tot 25 hectare biedt het terrein mogelijkheden voor bedrijven variërend in grootte en bedrijfsactiviteiten. En wat te denken van de ligging: pal aan de A9 en het Noord-Hollands Kanaal en op slechts 30 minuten afstand van Amsterdam/Schiphol, de zeehavens van IJmuiden en Den Helder. Wij vroegen meerdere ondernemers, die er onlangs voor kozen om hun bedrijf op De Boekelermeer te vestigen, hoe het hen bevalt op dit bedrijventerrein.

Afgelopen maanden is er ‘een parel van een pand’ verrezen, aldus de trotse eigenaar: directeur Jack Welman van Honda Welman. Het bedrijf staat pal aan de A9, aan de westrand van het bedrijventerrein. Deze kant wordt ook wel ‘De Etalage’ genoemd. Een zichtlocatie dus en uitstekend bereikbaar bovendien: een logische keuze voor dit autobedrijf.

Ook bij Ko Hartog Elektrotechniek, dat De Oude Werf in Heiloo verruilt voor een nieuw pand op De Boekelermeer, wordt de zichtlocatie genoemd als een pré. Maar er zijn meer pluspunten, vertelt directeur Bjorn Dielemans. Hij noemt de efficiëntie van een flexibele werkruimte, de gunstige ontsluiting van De Boekelermeer op de A9 - dit met het oog op groot materiaal en materieel  - en de nabijheid van Alkmaar en Heiloo, waardoor medewerkers met de fiets naar het werk kunnen.

Het volgende pand in aanbouw ligt aan de Diamantweg. Hier bouwen o.a. SPITS Alkmaar, Distripack Pharma, Apotheek SPITS-ReZA, UPLUS en MediCheck bedrijven het bestaande pand uit naar een farmaceutisch bedrijf van ruim 7600 m2. Die ruimte is hier gewoon.

Over de nieuwe locatie van hardloopspecialist All4Running vertelt eigenaar Kristof van Malderen: “De recente uitbreiding van het bedrijventerrein trekt veel nieuwe bedrijven en zorgt voor een frisse en dynamische omgeving. Ook het duurzame karakter van het bedrijventerrein is zeker een pluspunt. Zo voorzien we het dak van ons nieuw te bouwen distributiecentrum van 4.000 m2 zonnepanelen om energieneutraal te kunnen ondernemen.”

Het aspect duurzaamheid wordt ook genoemd door REPA Transportbanden, eveneens een nieuwkomer op De Boekelermeer. “Hier hebben wij een kavel van 34.000 m2 gekocht”, vertelt directeur/eigenaar Raymond Breyaen. “Al die ruimte hebben wij nodig omdat we nog willen groeien. Dankzij één groot terrein met opslag, bedrijfshallen en het hoofdgebouw minimaliseren we het vervoer van goederen en werken we veel efficiënter. Dit bespaart ons behoorlijk wat kosten én we dragen ons steentje bij aan het milieu.”

Het pand van TG Lining en Blinkink is gevestigd in Heiloo. Directeur Tamar Grahmbeek is nog altijd blij met haar besluit zich hier te vestigen: “We hebben geen seconde spijt van de verhuizing. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.” 

Ook Meltrans Transportbedrijf verhuisde naar De Boekelermeer. Jan Huisman, directeur, noemt als pluspunten: de grootte van de kavel, de beschikbaarheid van voldoende parkeerplaatsen en de goede ontsluiting naar de A9. Duurzaamheid wordt hier ook genoemd. Huisman: “In de toekomst willen we zonnepanelen plaatsen op ons dak. Onlangs hebben we een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken we gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Dat zijn positieve geluiden. Zo te horen is het goed toeven op De Boekelermeer. En bovendien is er nog ruimte voor ‘nieuwe vestigers’. Meer weten? Neem dan contact op met het Ondernemersloket Alkmaar of Heiloo.