Nieuw pand zorgt voor enorme efficiencyslag

Nutri Dynamics Health Products bouwt een nieuw pand aan de Fluorietweg 34. Sam Dimassi, directeur: “Momenteel werken we vanuit vier locaties. Ons hoofdkantoor staat in Heemskerk, daarnaast huren we nog drie panden voor het productieproces van onze voedingssupplementen. Het werken vanuit vier verschillende plekken, geeft een logistieke uitdaging. Door dit terug te brengen onder één dak op De Boekelermeer, maken we een enorme efficiencyslag.” 

Maatwerk

De ondernemer vervolgt: “Het maken van voedingsupplementen, zoals capsules, tabletten en poederproducten, is de belangrijkste activiteit van ons bedrijf. Dat productieproces is dé aanleiding dat we zelf wilden bouwen. Een nieuw pand konden we geheel om onze werkzaamheden heen ontwerpen en volledig op maat aanpassen. Ons bedrijf was toe aan deze nieuwe stap, omdat de huurlocaties niet ingericht zijn op onze processen.” 

Nieuwe locatie

“Op zoek naar een locatie om te bouwen, werden we geattendeerd op De Boekelermeer, omdat hier het gewenste aantal vierkante meters beschikbaar was. Het nieuwe pand komt op een kavel van 10.000 m2, die wordt gebruikt voor productie, opslag en kantoor. In onze zoektocht hebben we samengewerkt met onze transporteur Stad Alkmaar. Zij verzorgen namelijk bijna al onze logisitieke werkzaamheden en slaan een deel van onze producten op. Op De Boekelermeer worden we buren en dat is een mooi voordeel."

 

 

"We hebben regelmatig contact gehad met het Ondernemersloket van Gemeente Alkmaar en het is prettig dat dat er is. Het is als het ware een brug tussen de werkgevers/ondernemers en de gemeente. Op deze manier kom je er sneller achter welke weg je het beste kunt bewandelen als je een vraag hebt.”

Logistiek

Ook de bereikbaarheid speelde mee in de keuze van de locatie. Sam Dimassi: “Onze markt is zowel landelijk als internationaal gericht, we hebben klanten door heel Europa. Mocht de afslag Heiloo er ooit komen, dan hebben we daar logistiek gezien ook nog eens enorm profijt van. Wat daarnaast opvalt op het bedrijventerrein is de ruime opzet en er zijn geen parkeerproblemen.” 

De bouw is inmiddels gestart. “Een bouwtraject is altijd uitdagend, maar de enorme prijsstijgingen en de energielevering, gaven ons extra uitdagingen. Dat was wel een tegenslag. Gelukkig hebben we inmiddels een oplossing, waarvoor helaas wel een forse extra investering nodig was. We gaan nu energie opwekken via zonnepanelen en slaan het zelf op. Voor de lange termijn is dat natuurlijk een mooie, duurzame oplossing. Al met al zijn het spannende tijden, maar we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet: in december 2022 hopen we helemaal over te zijn vanuit de vier locaties en te werken onder één dak. Het streven is om dan onze eerste producten van de band af te halen, ” besluit hij.