Nieuws

Smeltkaasfabriek Kaptein verhuist naar de Boekelermeer Heiloo

In 2021 is bedrijventerrein de Boekelermeer Heiloo een nieuw bedrijf rijker. Naast het huidige pand van Kaptein aan Het Gemaal wordt een nieuwe fabriek gebouwd. Op de kavel van ruim 1 hectare komt de smeltkaasfabriek van Kaptein PCF (Processed Cheese Factory). Op woensdag 16 september tekenden René Kaptein en wethouder Dellemijn de koopovereenkomst.

De smeltkaasfabriek staat nu nog in Oosthuizen. Het is een logische stap om deze fabriek naar de Boekelermeer te halen. Vier jaar geleden verhuisde Kaptein hun bedrijf voor opslag en het verpakken van kaas en boter naar Het Gemaal. Met de komst van de smeltkaasfabriek staan twee van de drie productiebedrijven op grondgebied van Heiloo. De bouw van het nieuwe pand start waarschijnlijk in de zomer van 2021.

Lees verder

Nieuwsbrief september

In deze uitgave leest u o.a. over de nieuwe vestigers Ko Hartog Elektrotechniek en Meltrans Transportbedrijf. Klik hier voor de nieuwsbrief.

 

Ook op de hoogte blijven van het nieuws over de (beschikbare) bedrijfskavels en nieuwe vestigers op De Boekelermeer in Alkmaar en Heiloo?  Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en ontvang steeds een update!

 

Ondernemen en coronavirus

Bekijk hier wat de gemeente Alkmaar en de gemeente Heiloo doen voor ondernemers.

Alkmaar
Lees in dit persbericht hoe de gemeente Alkmaar ondernemers ondersteunt in de coronacrisis. Daarnaast vindt u op de website van de gemeente Alkmaar op de pagina 'Coronavirus, informatie voor ondernemers' meer informatie. 

Heiloo
Lees op de website van de gemeente Heiloo de informatie voor ondernemers en zelfstandigen.

Alkmaar: MKB-vriendelijkste gemeente N-H

Alkmaar kent een sterk regionaal bedrijfsleven. Het ondernemerschap zit de 10.000 lokale ondernemers in de genen. Deze ondernemers verkozen Alkmaar onlangs tot MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland 2019. De verkiezing dient als stimulans voor gemeenten om in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en om een optimaal ondernemingsklimaat te creëren. In Alkmaar is dat dus goed gelukt.

 

Voorlopig geen afslag A9 bij Heiloo

Provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar werken samen aan de aansluiting A9 bij Heiloo. Om dit te realiseren hebben de gemeenten Heiloo en Castricum in 2017 twee bestemmingsplannen vastgesteld. Hiertegen zijn beroepen ingesteld en in afwachting van de behandeling hiervan heeft de Raad van State op woensdag 11 september jl. deze twee bestemmingsplannen vernietigd.

Nieuwe vestigers Heiloo

Op De Boekelermeer Heiloo is volop bedrijvigheid. Afgelopen maanden hebben twee ondernemers een overeenkomst ondertekend met de gemeente Heiloo. Medio 2020 vestigt J. Ham Transport zich aan de Droogmakerij en richt Havikshorst twee bedrijfsunits op. Met de komst van beide ondernemingen is het aandeel in de eerste drie fasen van bedrijventerrein De Boekelermeer Heiloo voor circa driekwart gevuld.

Nieuwe vestiger: REPA Transportbanden

Momenteel is REPA Transportbanden gevestigd in Uitgeest. Daar bevindt zich het hoofdgebouw en de bedrijfshallen. “Ons terrein is inmiddels volledig volgebouwd, omdat we explosief gegroeid zijn”, vertelt Raymond Breyaen (directeur/eigenaar van REPA Transportbanden). “Daarom huren wij extra bedrijfshallen in Beverwijk en Uitgeest voor de opslag van onze goederen. Dit betekent dat er veel heen en weer gereden wordt met materialen en dat brengt de nodige kosten met zich mee.

De zonneweide van Zon Boekelermeer

26 november is op bedrijventerrein Boekelermeer een grote zonneweide geopend. Dit gebeurde op feestelijke wijze door wethouder duurzaamheid, Christian Braak. De totstandkoming van de zonneweide is een samenwerking van Energiezorg (samenwerking van HVC en Afvalzorg) en Sortiva. Samen zijn zij de opdrachtgever van de zonneweide, als ‘Zon Boekelermeer’.